dijous, 11 d’abril del 2013

Crema de carbassa







Ingredients

- 500 gr. de carbassa tallada fina
- 1 porro
- 500 ml de caldo de pollastre
- 3 formatgets
- oli d'oliva



Preparació

Posem 50 ml d'oli al vas de la Thermomix. Programem 1,5 minuts temperatura 90º velocitat 2.

Afegim el porro i triturem uns segons. Programem 5 minuts, temperatura 90º, velocitat 2.

Afegim la carbassa i programem 3 minuts més a la mateixa temperatura i velocitat.

Aboquem 500 ml de caldo de pollastre (podem pesar 500 gr. a la bàscula de la Thermomix). Si no tenim caldo de pollastre hi podem posar 500 ml d'aigua i una pastilla de caldo.

En aquest punt hi podem afegir una patata mitjana tallada a trocets, si volem una crema més espessa. 

Programem 18 minuts, temperatura 90º, velocitat 3.

Quan acabi el temps triturem a velocitat 3-5-7-9 i afegim els tres formatgets (d'un en un perquè no quedin troços de formatge sense triturar). En comptes de formatgets també hi podem posar crema de llet.

La mateixa crema la podem fer amb carbassó en comptes de carbassa. També queda molt bona amb qualsevol barreja de verdures. Si la fem exclussivament de porrus tindrem la clàssica vichissoise.

El resultat és una crema fina i boníssima que podem prendre tant calenta com freda. Per sobre hi podem posar pa fregidet, trocets de formatge o pernil.





Imprimir Imprimir l'article

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada