diumenge, 19 de maig del 2013

Tartar de salmó fumat



Ara que arriba el bon temps venen més de gust les amanides fresquetes. Aquesta, amb tot els ingredients tallats petits, admet multitud de variacions i es pot adaptar al gust de cadascú i als ingredients de que disposem en cada moment.

En aquesta ocasió l'he preparat amb els ingredients que us indico, però també s'hi poden posar uns llagostins cuits, una mica de caviar de salmó...

Ingredients

- 200 gr. de salmó fumat
- 2 tomàquets d'amanir
- unes quantes fulles d'enciam
- 2 alvocats
- 1/2 ceba tendra
- 4 cogombres en vinagre
- 2 ous durs
- 1 culleradeta de mostassa
- vinagre
- oli d'oliva
- sal


Preparació

Tallem els tomàquets a trocets petits, els salem i els posem en una escorredora perquè vagin perdent l'aigua; no volem que l'amanda ens quedi aigualida.

Tallem ben petit l'enciam, la ceba, el salmó, els cogombres, els ous durs i els alvocats i ho anem posant tot en un bol gran.

Preparem la vinagreta barrejant una cullerada de mostassa, una part de vinagre i tres d'oli i una mica de sal. Emulsionem amb un batedor de baretes o posant aquests ingredients en un biberó i sacsejant.

Afegim el tomàquet al bol de l'amanda i hi repartim la vinagreta. Barregem amb cura de no xafar els ingredients. Deixem reposar mitja hora a la nevera.

Emplatem utilitzant un aro i servim amb pa torrat.




Imprimir Imprimir l'article

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada