dilluns, 17 de juny del 2013

Salmó marinat




Aquesta és una d'aquelles receptes tan agraides, que no costen gens de fer però que en canvi el resultat és espectacular i sempre, sempre surt bé.
Ara que ja fa calor i que venen de gust les coses fresquetes i la poca feina, tenir a la nevera una reserva d'aquest salmó resulta la mar de pràctic.
Ingredients
- Un troç d'uns 20 cm de salmó, treta l'espina. Jo acostumo a fer-ho amb una cua.
- 150 gr. (aprox.) de sal
- 150 gr. (aprox. de sucre
- anet
Preparació
Quan anem a comprar el peix demanarem al peixater que ens tregui l'espina i que en faci dos filets. A casa els acabarem de netejar ja que sempre queden algunes puntetes per pulir, i també ens hem d'assegurar que no quedi cap espina.


Tallem ben petit l'anet i l'escampem per sobre els filets de salmó.

Barregem la sal i el sucre i els posem per sobre la capa d'anet.



Posem els dos filets junts un sobre l'altre, amb la pell per fora.


Emboliquem el peix amb film de plàstic i el posem en una plata. Hi posem a sobre un pes, com ara un brik de llet (abans emboliquem també el brik per tal que no agafi olor de peix) i el posem a la nevera 36-48 hores.



Quan hagi transcorregut el temps de marinat el treiem i el desemboliquem. Amb molta cura, sense passar-nos amb l'aigua, l'esbandim una mica per treure-li l'excés de sal. El tallem a filets prims o en trocets més gruixuts.


El posem en un tuper amb oli d'oliva i el guardem a la nevera. Sol està boníssim, però també és deliciós en amanides, combinat amb ou dur i alvocat, en un entrepà amb salsa tàrtara...




Imprimir Imprimir l'article

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada