divendres, 19 de juliol del 2013

Amanida de cigrons i bacallà




Continuem amb les amanides d'estiu, que ara és el que ve més de gust. Les llegums donen molt joc, són sanes i admeten infinitat de combinacions. He fet aquest amanida amb uns quants ingredients que tenia a la nevera, però la tria podia haver estat una altra igualment bona.

Ingredients

500 gr. de cigrons cuits
200 gr. de bacallà esqueixat
unes quantes fulles d'enciam
1 ceba tendra petita
uns quants tomàquets xerris
un pebrot verd petit
3 ous durs
sal
oli

Preparació

Tallem la ceba petita i la posem en un bol amb aigua perquè no sigui tan picant.
Tallem els xerris, els salem una mica i el posem en una escorredora perquè perdin una mica d'aigua.
Escorrem molt bé el bacallà. Per aquesta amanida he utilitzat un bacallà esmicolat que vam comprar a Donostia i que aquí no he vist mai, una mena de serradures de bacallà sec, però amb el bacallà esqueixat de tota la vida queda boníssim.
Tallem a trocets petits el pebrot. Fem el mateix amb dos dels ous durs.
Tallem a trocets les fulles d'enciam.

En un bol barregem tots els ingredients excepte l'enciam i un dels ous durs i amanim amb oli d'oliva.

Al voltant d'una plata disposem l'enciam i al mig els cigrons amb les verdures i els ous esmicolats.

Guarnim ratllant un ou dur per sobre i guardem a la nevera fins a l'hora de servir.





Imprimir Imprimir l'article

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada