dimecres, 17 de juliol del 2013

Amanida grega




Aquesta és la meva versió de l'amanida grega. Com en el cas d'altres receptes "consagrades" he renunciat a que es pugui considerar "l'autèntica", més aviat en aquests casos la meva intenció és fer-ne adaptacions al meu gust personal o familiar. Així, doncs, en aquesta amanida he afegit l'enciam perquè m'agrada molt, tot i que si aneu a Grècia provablement no n'hi trobareu. També he afegit un toc de ceba tendra.

Ingredients

4 tomàquets
2 cogombres
1 ceba tendra
olives de Kalamata
unes quantes fulles d'enciam
formatge feta
orenga
sal
oli

Preparació

Tallem la ceba en juliana fineta. Mentre preparo la resta d'ingredients acostumo a posar la ceba en un bol amb aigua. D'aquesta manera perd una mica de força i té un gust més suau.

Netegem les fulles d'enciam i les eixuguem molt bé. Rentem els tomàquets i els tallem. Jo acostumo a posar el tomàquet un cop tallat en una escorredora per tal que l'aigua que desprèn no vagi a parar a l'amanida. La idea és que l'amanida quedi el més seca possible, intentant aixugar tant com ens sigui possible cadascun dels ingredients abans d'afegir-lo. D'aquesta manera quan hi posem l'oli o la vinagreta que haguem triat, aquesta es barrejarà amb l'amanida sense que hi hagi aigua afegida.

Pelem el cogombre i el tallem a rodanxes primes.

Posem sal i oli a cadascun dels ingredients per separat.

Posem l'enciam al fons d¡una plata o en plats individuals i a sobre la ceba i el cogombre. Repartim el tomàquet i el formatge feta. Posem unes quantes olives de kalamata (també poden ser olives negres d'Aragó, però si en podem aconseguir, les olives gregues li donen un toc més autèntic).

Acabem amb una mica d'orenga i una mica més d'oli d'oliva.

Millor si la tenim una estona a la nevera abans de servir-la.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada