dilluns, 29 de juliol del 2013

Gnocchi di patate




Es un menjar de festa, però convé reclutar els convidats una estona abans i convertir la preparació de l'àpat en part de la celebració. Definitivament fer gnocchi és una activitat per fer en família: grans i petits. 
Recepta de Lucia Patarca

Ingredients
1 kg. de patates
300 gr. de farina
1 ou (opciocal)
sal

Preparació

Les patates per fer gnocchi han de contenir la menor quantitat possible d'aigua. Per aquest motiu haurem de triar patates el més velles possible, que són les més seques. Les rentem i les posem en una olla amb aigua freda i les bullim aproximadament 25 minuts, o fins que, punxant-les amb un ganivet, notem que estan cuites. Cadescuna de les patates que hi haurem posat tindràn un temps de cocció diferent, en funció de la seva mida. No ens podem passat amb el temps de cocció precisament per evitar que la patata absorbeixi massa aigua.

Quan les tinguem bullides les escorrem i les pelem.

Anem triturant totes les patates i anem dipositant el puré sobre la superfície de treball per tal que es vagi refredant. 

Ho podem fer amb una forquilla o bé amb un passapurés, o millor encara amb un estri especial com el que apareix en la fotografia (el venen a IKEA).


Barregem el puré amb la farina i una mica de sal. Podem també afegir un ou. Pastem bé per integrar tots el ingredients i obtenir una massa homogènia. Si la massa és massa tova hi afegirem una mica més de farina. De tota manera hem d'intentar no afegir massa farina, per això hem de tenir especial cura a l'hora d'escullir les patates i després al bullir-les.


Fem rodar la massa sobre la superfície de treball i li donem forma de cilindre gruixut.


Tallem el cilindre en trocets d'uns 10 cm.


Formem cilindres més petits amb cadascun dels troços.


Tallem per per anar obtenint els gnocchi.


Els podem deixar llisos o els podem donar la forma característica ratllada prement cada gnocchi amb els dits contra una forquilla.

Els anem deixant sobre una superfície enfarinada i els deixem reposar uns minuts.


Per bullir-los els submergim en aigua salada. A mesura que pugin a la superfície els anem "pescant" amb una rassera i els disposem en una plata.

Afegim la salsa que més ens agradi i els servim immediatament, ben calents.


Els italians diuen que els gnocchi no s'esperen; els que han d'esperar són els començals a taula.






Imprimir Imprimir la recepta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada