dilluns, 14 d’octubre del 2013

Conill escabetxat


Aquesta recepta pertany al llibre Cuinar per ser feliç de la Carme Ruscalleda. L'he fet moltes vegades i sempre surt bé. És molt senzilla i el resultat és molt agraït. Ideal quan es tenen convidats perquè es pot tenir fet el dia abans (de fet el plat millora si es deixa reposar), 

Ingredients

1 conill a talls
1 porro
1 pastanaga
1 ceba
oli d'oliva extra verge
1 cullerada de pebre vermell
50 ml. de vinagre de xerès (jo he utilitzat vinagre de sidra)
50 ml. de xerès sec (jo he utilitzat vermut negre)
600 ml. d'oli d'oliva suau
una fulla de llorer
10 grans d'all
dues branquetes de romaní
uns quans grans de pebre negre

Preparació


Tallem el porro i la ceba en juliana, i la pastanaga a tallets petits i les sofregim en una cassola amb una mica d'oli d'oliva extra verge, aproximadament 10 minuts.



Afegim el pebre vermell, el pebre negre, els alls, el romaní, el vinagre, el xerès (jo el vermut) i l'oli,


Incorporem el conill de manera que quedi totalment cobert de líquid, tapem i el deixem coure a foc ben baix durant 30 minuts. Quan hagin passat els 30 minuts destapem la cassola i continuem la cocció, igualment amb el foc ben baix durant 60 minuts més.

És més bo d'un dia per l'altre, i es pot menjar tan fred, acompanyat d'una amanida, com calent amb, per exemple, uns llegums.







Imprimir Imprimir l'article

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada