divendres, 3 de gener del 2014

Rodó de llom farcit


Aquest és un plat agraït. Agraït de fer perquè és entretingut però gens difícil, agraït de servir perquè és vistós, en pot menjar una bona colla i agrada a tothom.

La mateixa tècnica serveix per preparar qualsevol carn, de porc o de vedella, farcida d'allò que ens vingui de gust. Segur que està molt bona, per exemple, amb unes clàssiques prunes i pinyons.

Podem acompanyar la carn amb un puré de patates, ceba caramelitzada i compota de poma.

Ingredients

1 llom de porc
100 gr. de pernil
100 gr. de formatge
pebrot del piquillo
oli
sal
pebre

Preparació

Obrim el llom com si fos un llibre, fent 2 talls longitudinals,


Omplim cadascun dels talls del llom amb el pernil, el formatge i el pebrot.

Tanquem el llom i el lliguem perquè no s'obri durant la cocció. Hi posem sal i pebre.


El posem en una cassola que pugui anar al fon amb una mica d'oli. El posem al foc i l'anem girant perquè quedi daurat per totes bandes.


Afegim una mica de conyac a la cassola i deixem que l'alcohol s'evapori. Recordem que quan posem alcohol en una cassola al foc hem d'apagar l'extractor per evitar accidents.


Jo he afegit uns quants calçots que han fet d'acompanyament. També s'hi poden posar unes quantes cebes, patates o tomàquets, o totes tres coses.

Tapem la cassola i l'introcuim en el forn que tindrem precalentat a 200º durant 30 minuts.

A mitja cocció li donarem la volta al llom.


Després de mitja hora treiem la cassola del forn, deixem refredar una mica i retirem la brida de la carn.

Tallem la carn i la posem sobre una plata de servir.

Mestrestant tornem a posar la cassola al foc, destapada, a fi de que el suc que hagi quedat s'espesseixi una mica.


Servim la carn amb la salsa per sobre.





Imprimir

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada