dilluns, 13 de gener del 2014

Tempura



La tempura és deliciosa. Qualsevol verdura tallada primeta passada per aquesta pasta de farina i fregida en abundant oli queda de vici. Inconvenient: s'ha de fer al moment, tenir-ho tot preparat, fregir-ho uns quants segons i servir-ho immediatament.

En aquesta ocasió vaig utilitzar una farina per a tempura ja preparada, a la que solament se li havia d'afegir l'aigua, i he de dir que va quedar prou bona, al menys ningú no es va queixar.

En una altra ocasió explicaré com preparat tempura d'una manera més tradicional.

Ingredients

pastanaga
carbassó
albergínia
4 llagostins
farina especial per tempura
oli vegetal
salsa de soja

Preparació

Tallem les verdures en juliana. Pelem els llagostins i els traiem el bodell fen una incisió al llarg del llom.

En un bol barregem una cullerada de farina per a tempura amb una mica d'aigua molt freda. És importantíssim que l'aigua sigui gairebé gelada. Hi podem afegir també un o dos glassons.

Barregem sense insistir massa. No importa si queden alguns grumolls de farina.

Posem la verdura tallada en el bol de la tempura i barregem.

Posem una paella fonda o un pot amb abundant oli vegetal al foc. És millor que sigui un oli vegetal, lleuger, perquè no aporti gaire gust a la fritura.

Quan l'oli sigui ben calent anem agafant porcions de verdures, barrejades, i les tirem dins la paella. Amb uns segons n'hi haurà prou. Les anem retirant de la paella amb una rassera i les posem sobre paper absorbent.

Fem el mateix amb els quatre llagostins.

Servim en una plata o en platets individuals.

Veureu que per a la tempura no s'utilitza gens de sal. En la cuina japonesa es cuina sense sal; el menjar es condimenta a taula amb la salsa que correspon, ja sigui salsa de soja o d'un altra tipus.


Imprimir Imprimir la recepta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada