dilluns, 31 de març del 2014

Arròs amb sípia i trompetes de la mort


Ingredients

5 tasses d'arròs
2 sípies
2 grans d'all
1 pebrot verd
2 tomàquets madurs
30 gr. de trompetes de la mort seques
oli
sal

Preparació

Posem les trompetes seques en un pot i les cobrim amb aigua calenta. Les deixem reposar mentre preparem la resta d'ingredients, al menys mitja hora.

Posem una mica d'oli a la paella i hi sofregim la sípia tallada a quadradets i el pebrot tallat petit. Quan ho tinguem tovet afegim l'all tallet ben petit i remenem ràpidament de manera que làll quedi fregit. De seguida, per tal que no es cremi l'all aboquem el tomàquet ratllat, afegim una mica de sal i deixem que sofregeixi mentre anem remenant de tant en tant. 

Quan tinguem el sofregit a punt afegirem una mica de la "salsa" de la sípia. Aquesta part de la sípia, que és una mena de crema de color marró en una bossa, dóna molt de gust però no en podem abusar precisament perquè és molt gustosa i si ens passem dominarà massa el gust. Barregem una mica perquè s'integri bé amb el sofregit.

Tirem l'arròs a la paella i barregem. Deixem que l'arròs es sofregiexi una mica i afegim, d'un cop, l'aigua que tindrem calenta. Hem de posar tres mesures d'aigua per cada mesura d'arròs, en aquest cas doncs, hi posarem l'equivalent de 15 tasses. En aquesta quantitat d'aigua inclourem l'aigua del remull de les trompetes, que també aprofitarem.

Afegim les trompetes, ben repartides per la paella i la deixem al foc durant 15 minuts. Tot i que la proporció d'arròs i d'aigua és correcta, tampoc és una relació matemàtica, i per tant haurem d'estar a l'aguait de que l'arròs no es quedi sec. En aquest cas afegirem una mica més d'aigua, sempre tenint la precaució que sigui calenta.

Deixem reposar la paella tapada amb un drap durant cinc minuts i ja podem servir.




Imprimir Imprimir l'article

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada