dimarts, 11 de març del 2014

Esqueixada de José Andrés



L'esqueixada és una amanida clàssica catalana: bacallà, tomàquets, ceba, pebrot, olives i un bon oli d'oliva. Aquesta és una versió una mica diferent, inspirada en la proposta d¡que fa José Andrés en el seu llibre Made in Spain. Es tracta bàsicament del mateix plat, però el tomàquet, en comptes d'anar tallat, es ratlla i s'escorre abans d'afegir-lo a l'amanida. D'aquesta manera ens n'estalviem la pell il'aigua que sovint hi conté.


Ingredients

300 gr. de bacallà esqueixat
4 tomàquets madurs
1 ceba tendra
cibulet (no n'he posat perquè no en tenia)
olives
oli

Preparació

Prèviament haurem remullat i escorregut el bacallà.  El trenquem a trocets petits, amb les mans. Sembla una tonteria, però és important que ho fem amb les mans. D'aquesta manera el bacalla queda "esqueixat", trencat i no tallat, amb la qual cosa es barrejarà millor i s'impregnarà més de la resta dels ingredients aixó com de l'oli amb el que l'amanirem.

Tallem els tomaquets en dos meitats i els ratllem i els passem per un colador, de manera que ens quedi solament la polpa. Reservem.

Tallem la ceba molt primeta.

Repartim el bacallà en quatre plats. Fem el mateix amb el tomàquet i la ceba. Posem per sobre algunes olives i amanim amb un generós raig d'oli.

Acabem espolsant una mica de cibulet per sobre.




Imprimir Imprimir l'article

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada