dimecres, 30 d’abril del 2014

Arròs amb sípia i trompetes de la mort (Thermomix)


Aquest és un arròs que acostumo a fer sovint i que a casa els agrada molt. Avui l'he provat de fer amb la Thermomix i he de dir que ha estat un èxit. L'arròs era boníssim, amb una textura una mica diferent de l'arròs fet a la paella, molt més melosa, més semblant a un arròs a la cassola, però molt, molt bo. L'avantatge respecte a la preparació tradicional sobre el foc: molt més senzilla, no s'ha d'estar a sobre vigilant pràcticament gents, i no s'embruta la cuina!

Ingredients

1 sípia grossa
250 gr. d'arròs
3 tomàquets vermells (petits)
2 grapats de trompetes del a mort seques
2 grans d'all
50 gr. d'oli d'oliva
sal

Preparació

Posem les trompetes de la mort en remull en un bol amb aigua calenta.

Netegem la sípia reservant la "salsa", i la tallem a trocets petits.

Posem la Thermomix en marxa i la fem funcionar a velocitat 9. Tirem els alls pel bocal i deixem que es triturin aproximadament 20 segons. Amb l'ajuda d'un espàtula empenyem els trocets d'all cap al fons del got i hi afegim 50 gr. d'oli. Programem 3 minuts a temperatura varoma i velocitat 1.

Posem la papallona a les ganivetes i afegim la sípia que haurem salat una mica. Programem 2 minuts temperatura varoma i velocitat 2.

Afegim el tomàquet i una mica de sal i programem 9-10 minuts temperatura 100º velocitat 1 i 1/2.

Afegim la salsa de la sípia, barregem una mica i  hi tirem l'arròs. Programem 2 minuts temperatura 100º velocitat 1 i 1/2. Afegim les trompetes.

Afegim l'aigua, que serà gairebé 3  vegades el volum d'arròs que haurem utilitzat. En aquesta quantitat d'aigua hi inclourem l'aigua on haurem remullat les trompetes. L'aigua l'haurem de posar bullint i l'afegirem tota de cop excepte una miqueta, uns dos dits, que reservarem i acabarem d'afegir solament si és necessari. Rectifiquem de sal.

Programem 15 minuts temperatura 100º velocitat 1.

Quan acabi el temps deixem reposar 3 minuts dins de la màquina i servim.



Imprimir Imprimir l'article

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada