dissabte, 12 de juliol del 2014

Tagliatelle nero di sepia amb calamars i llagostins



La pasta és genial perquè permet totes les combinacions que ens passin pel cap. És bona freda o calenta, amb carn, verdures, peix. Fins i tot sola, amb un raig de bon oli d'oliva està deliciosa. Això si, la qualitat importa molt i no hi ha res millor que la pasta fresca artesana.

Aquesta és una pasta una mica especial: tagliatelle nero di sepia, pasta fresca de la xarcuteria La Italiana, al carrer Bonsuccés de Barcelona, on a més d'aquesta especialitat elaboren tot tipus de pasta, tots ells boníssims.

La base de la recepta me la van donar ells: all fregit en oli d'oliva amb un bitxo i opcionalment unes cues de llagostins o gambes. Finalment no hi he posat bitxo perquè no en tenia i he afegit un parell de calamars que he vist a la parada del peix i em demanaven que els portés a casa. El resultat: un plat senzill i luxós per disfrutar en família.


Ingredients

500 gr. de pasta fresca" Nero di sepia"
8 cues grosses  de llagostins
2 calamars mitjans
4 grans d'all
un polsim de pebre vermell
sal
oli
formatge parmesà

Preparació

Netegem els calamars i els tallem a rodanxes, les potes i les aletes a trocets. Netegem els llagostins, en pelem les cues i treiem el budell fent un tall al llom amb un ganivet. Reservem.

En una paella fonda escalfem l'oli. N'hem de posar bastant perquè serà el que constituirà la salsa. Quan sigui calent hi tirem els calamars i els alls, i quan els haguem donat unes voltes i veiem que estan a punt afegim les cues dels llagostins, que es faran en un parell de minuts.


Afegim un polsim de pebre vermell i apaguem el foc. Reservem.

En una olla prou fonda posem aigua a bullir amb un grapat de sal. Quan arrenqui el bull hi tirem la pasta i la deixem bullir un parell de minuts. No caltrà més temps si la pasta és fresca; si no ho és s'haurà de bullir aproximadament 8-10 minuts, o el que indiqui el fabricant.


Quan la pasta estigui bullida l'escorrem, encenem el foc de la paella on hi tenim els calamars i els llagostins amb els alls, i hi aboquem la pasta. Ho barregem tot bé i ho repartim en quatre plats.

Servim espolsant per sobre una mica de formatge parmesà ratllat.




Imprimir
Imprimir la recepta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada