divendres, 12 de setembre del 2014

Calamars farcits amb arròs caldós


Sovint anem curts de temps. Jo no acostumo a utilitzar gaires precuinats ni ingredients prèviament pelats, tallats o processats. Tot i així aquests calamars congelats de La Sirena, que ja venen farcits i en bosses de 8 unitats, van la mar de bé per fer un plat lluït com aquest sense gaire esforç.

Ingredients

1 bossa de "chipirones rellenos" de La Sirena
1/2 bossa de juliana de verdures congelades de La Sirena
3 tomàquets ratllats
350 gr. de caldo (meitat de pollastre i meitat de carn)
1/2 got de vi blanc
140 gr. d'arròs

Preparació

Per preparar aquest plat he utilitzat la cocotte, tot i que no estic segura que aquesta cassola sigui la més apropiada per les preparacions que comencen per fregir algun ingredient, ja que tendeix a enganxar-se una mica. De tota manera també he comprovat que quan s'hi tira el vi en el sofregit tot el què abans s'havia enganxat es barreja amb el conjunt i penso que inclús li ha d'aportar més consistència.


Salem i enfarinem els calamars i els fregim amb una mica d'oli. Reservem.


En el matex oli sofregim les verdures amb una mica de sal (jo les he posat congelades per comoditat). Les deixem uns minuts i afegim una mica de vi blanc. Amb l'ajuda d'una cullera de fusta rasquem el fons de la cassola per tal de desenganxar tot el que s'havia anant enganxant i que s'incorporarà al sofregit aportant-li gust.


Afegim els tomàquets ratllats i una mica de sal, barregem i deixem que sofregeixi.


Quan tinguem el tomàquet sofregit incorporem els calamars i afegim el caldo.


Afegim 2 gots més d'aigua i esperem que bulli. Llavors hi afegirem l'arròs i comptarem 18 minuts.



Ja podem servir!


Imprimir
Imprimir la recepta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada