dissabte, 11 d’octubre del 2014

Estofat de carn amb patates



Ingredients

750 gr. de carn de vedella tallada a cubs
750 gr. de patates
2 grans d'all
2 pastanagues
1 ceba grossa
1 pebrot verd
3 tomàquets grossos ratllats
200 ml de vi blanc sec o negre (jo he posat un negre del penedès)
un polsim de pebre vermell (si es vol)
1 fulla de llorer
oli
sal
pebre

Preparació

Netegem les verdures: pelem les pastanagues i les tallem a rodanxes; rentem el pebrot i el tallem a quadradets o en aros; pelem la ceba i la tallem en juliana.

Salpebrem la carn i la fregim lleugerament en una cassola fonda amb una mica d'oli i una fulla de llorer. No és necessari que quedi cuita, perquè es farà després quan afegim les verdures i el tomàquet així com la resta d'ingredients, però procurarem que quedi una mica rossa per tots costats. La fregirem doncs amb el foc ben viu.


Quan la tinguem una mica rossa i just abans d'afegir les verdures hi podem posar un parell de grans d'all tallats a trocets petits. Barregem bé i deixem que l'all es faci una mica sense passar-nos de temps, ja que si es crema es tornarà amargant. Quan comenci a desprendre la seva intensa olor afegirem les verdures.



Afegim la ceba, la pastanaga i el pegrot verd i una mica de sal i deixem que sofregeixin una mica.


Quan les verdures comencin a estovar-se afegirem el tomàquet ratllat i una mica de sal. Deixarem que es faci el sofregit fins que veiem que tota l'aigua de les verdures s'ha evaporat i l'oli se separa del tomàquet.


Afegim el vi i deixem evaporar l'alcohol,


Cobrim amb aigua tèbia (aproximadament un got) i rectifiquem de sal. Deixem que faci xu-xup amb la cassola tapada i a foc ben baix, durant aproximadament 1 hora 45 minuts, o fins que la carn estigui tendre.


Afegim les patates que haurem pelat i tallat a trossos d'una mida silimar als trossos de carn i deixarem que continui coent 30 minuts, fins que les patates estiguin fetes.



Imprimir

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada