dijous, 9 d’octubre del 2014

Tallarines carbonara amb ceps


Ingredients
(Per a 3 raccions)

250 gr. de tallarines fresques
5 o 6 ceps mitjans
2 o 3 xalotes
3 rovells d'ou
200 ml de crema de llet (18% de greix)
formatge ratllat, parmesà o grana padano
una mica de julivert
oli
sal

Preparació


Netegem els ceps de tota la terra. Ho farem utilitzant poca aigua, ja que els bolets són molt porosos i hem d'evitar que quedin xops i perdin gust. Els netejarem doncs amb una mica d'aigua i amb l'ajuda d'un raspall o un drapet. Els tallem a  bastonets o quadradets petits reservant algunes làmines de 1/2 cm que utilitzarem per decorar el plat. Salem els bolets lleugerament i reservem.

En un bol barregem els rovells d'ou, la crema de llet, el formatge ratllat i una mica de sal.



Tallem les xalotes a trocets ben petits i les fregim en una paella fonda amb una mica d'oli a foc ben baix. Ha de quedar ben fregida i sequeta per donar-li al plat un toc cruixent. Quan estigui feta la reservem en un plat a part.


En la mateixa paella fregim primer les làmines de ceps per les dues bandes i les reservem. 



Després salem lleugerament la resta de ceps que hem tallat més petits i els fregim. 



Quan tinguem els ceps a punt afegim a la paella la ceba que haviem fregit avans, reservant-ne una mica per decorar el plat.

Bullim les tallarines amb abundant aigua i sal. Si la pasta és fresca amb un parell de minuts n'hi haurà prou. Les escorrem reservant una mica de l'aigua de la cocció.




Tornem a encendre el foc de la paella dels ceps i la ceba i hi incorporem les tallarines i la mica d'aigua de la cocció. Barregem bé i apaguem el foc.



Amb el foc apagat incorporem la barreja de rovells, crema de llet i formatge. Barregem i repartim en els plats.

A sobre de cada plat posarem unes làmines de ceps, una mica de ceba fregida, un polsim de julivert i una mica de formatge ratllat.



Imprimir
Imprimir la recepta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada