diumenge, 30 de novembre del 2014

Trinxat de la Cerdanya amb sobrassada



Ingredients

4 patates mitjanes
1/2 col
2 grans d'all
oli
sal
sobrassada

Preparació

Pelem les patates i les tallem a trossos. Netegem la col i la tallem a trossos mitjans. Rentem la verdura.

Posem una olla grossa al foc, amb aigua i sal. Quan arrenqui el bull hi tirem la verdura i deixem que bulli aproximadament 15 minuts, depenent de la mida de les patates. En tot cas quan veiem que estàn cuites escorrem la verdura i reservem.

Pelem els alls i els tallem a làmines. Posem a escalfar una paella amb oli i les làmines d'all i deixem que aquestes es vagin fregint i aromatitzant l'oli. Quan l'all estigui fregidet, però abans que es cremi, el retirarem de la paella o deixarem d'oli.

Tirem la verdura a la paella i deixem que tota ella es vagi fregint poc a poc i es vagi enrossint. Naturalment la verdura es continuarà coent i també desfent. No ens ha d'importar, el que volem és que el conjunt vagi agafant color torradet. A la paella s'anirà formant una mena de truita que s'anirà enrrossint. A mesura que vagi agafant color l'anirem trencant per donar-li forma de truita una altra vegada. D'aquesta manera aconseguim que es torri de nou. Com més estona tinguem el trinxat fregint a la paella, més torradet i més bo estarà.

Quan estigui prou fregit el passarem a una plata de servir o bé el repartirem en plats individuals (jo ho he fet amb l'ajuda d'un aro d'emplatar).

En la mateixa paella fregim unnna mica de sobrassada i la posem a sobre del trixat abans de servir.




Imprimir
Imprimir la recepta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada