diumenge, 7 de desembre del 2014

Sípia amb patates




Ingredients

2 sípies mitjanes
1 ceba
2 grans d'all
2 tomàquets ratllats
3 patates mitjanes
3 carxofes o un grapat de pesols (opcional)
sal
oli

Preparació

Netegem les sípies i les tallem a quadrats. Pelem les patates i les tallem també en trossos mitjans. Pelem la ceba i la tallem a tallets petits. Els tomàquets els ratllarem.


Salem la sípia i la fregim en una cassola amb una mica d'oli. Veurem que primer deixarà anar força aigua. Haurem de deixar que es consumeixi tota aquesta aigua i que s'enrosseixi una mica.


Afegim la ceba, barregem i deixem que es faci aproximadament 10 minuts.


Llavors afegirem l'all tallat petit i deixarem que el conjunt sofregeixi un parell de minuts més.


Afegim el tomàquet i una mica de sal, barregem i deixem coure a foc baix fins que veiem que el tomàquet està ben fregit.

Quan el tomàquet estigui a punt afegirem les patates, els donarem unes voltes per barrejar tot el conjunt, i abocarem aigua calenta fins a cobrir el conjunt. Afegim una mica de sal, tenint en compte que gran part d'aquesta aigua s'evaporarà, per la qual cosa, de moment haurà d'estar un pel soso; ja acabarem d'afinar al final si fa falta. Deixem coure aproximadament 15 minuts, o fins que veiem que les patates estan cuites.

Si volem afegir-hi carxofes, les haurem de netejar, tallar i bullir en un pot amb aigua i sal. Les escorrem i les afegim a la cassola cinc minuts abans d'apagar el foc.

Si volem podem posar-hi uns quants pèsols. Si són frescos els afegirem a la cassola 10 minuts abans d'apagar el foc; si són congelats n'hi haurà prou si els afegim 5 minuts abans.








Imprimir
Imprimir la recepta

2 comentaris:

  1. T'ha quedat deliciós, aquest guisat m'encanta. I mira que fa temps que no en cuino, ja m'hi poso de seguida.
    Un petonàs

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Carme pel teu amable comenari, i disculpa que hagi trigat tant a donr-li resposta. La veritat és que estic poc acostumada a trobar comentaris al meu bloc. Ha esta una molt agradable sorpresa. Una abraçada.

      Elimina