divendres, 9 de gener del 2015

Arròs de conill i camagrocs amb pebrot i alls tendres



Feia dies que volia cuinar els preciosos camagrocs que em va regalar l'Antònia, collits i assecats per ella mateixa. Havia de ser un plat que estés a l'alçada i si més no, jo ho he intentat: un plat únic ben clàssic, arròs de conill amb tot l'aroma d'un plat de muntanya.

Ingredients

280 gr. d'arròs del Delta
1/2 conill
1 pebrot verd
3 alls tendres
un grapat de camagrocs (si no és tempodada els podem posar secs)
oli
sal

Preparació

El sofregit que he utilitzat per aquest plat és el mateix que poso a l'arròs quan faig paella. Es tracta d'un sofregit de tomàquet amb ceba, all i pebrot verd i vermell que faig prèviament en quantitat i que acostumo a guardar congelat. D'aquesta manera quan ha de preparar un plat que en necessita el procés es simplifica notablement. La recepta d'aquest sofregit la podeu trobar aquí.

Encenem el forn a màxima potència.


Si els camagrocs són secs els posem en remull en aigua calenta.


Salpebrem el conill que haurem demanat a la carnissera que ens talli a talls petits i el fregim en una paella amb una mica d'oli. 


Quan el conill sigui gairebé ros afegim el pebrot tallat a tires i el deixem que fregeixi aproximadament cinc minuts.


Afegim els alls tallats petits, remenem i deixem que es facin una mica.


Afegim els camagrocs. Si els hem hagut de remullar els haurem escorregut de l'aigua.


Afegim el sofregit que haurem preparat prèviament i el deixem cinc minuts. 


Afegim l'arròs i remenem per tal que es barregin tots els ingredients. L'arròs, com quan fem paella, s'haurà d'impregnar del sofregit i haurà de fregir una mica, fins que veiem que comença a transparentar.


Afegim el caldo que tindrem calent i l'aigua del remull dels camagrocs. En  total el líquid que hi posem haurà de ser un litre, que és el que correspòn a 280 gr. d'arròs d'aquest tipus. De tota manera la proporció d'aigua i d'arròs és una cosa que cadascú ha de tenir assajada segons el tipus d'arròs que faci servir.

Un cop hem afegit el caldo a la paella, remenem amb compte amb una cullera de fusta per repartir bé els ingredients i comptem 18 minuts, dels quals una part seràn sobre el foc i l'altra dins del forn. No importa molt com repartim aquest temps sempre que en total facin 18 minuts. És important però, que acabem el plat en el forn ja que d'aquesta manera assegurem una cocció repartida per igual en tota la superfície de la paella.


Passats els 18 minuts treiem la paella del forn i la deixem reposar 5 minuts.



Imprimir

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada