dimarts, 6 de gener del 2015

Tallarines carbonara amb bròcoli



Ingredients

400 gr. de tallarines (millor fresques)
1 brócoli
8 talls prims de bacon o cansalada
250 ml. de crema de let (18% de greix)
4 rovells d'ou
formatge parmesà o grana padano ratllat
oli
sal

Preparació


Separem els brots del brócoli i en tallem els troncs, que llençarem. Bullim aquests brots en aigua amb sal durant aproximadament 4 minuts.

Treiem la corna a la cansalada o bacon i el tallem a trocets petits. Amb molt poc oli el fregim en una cassola o en una paella fonda.


Quan el bacon estigui fregit afegim el brócoli escorregut. Hi donem unes voltes per tal de fregir-lo una mica i que agafi el gustet de l'oli amb el bacon. Apaguem el foc.

En un bol batem la crema de llet amb els quatre rovells d'ou i formatge parmesà o grana padano ratllat. Reservem.

Bullim la pasta en una olla gran amb abundant aigua i sal. L'hem de bullir al dente, sense passar-nos gens; la pasta massa un cop feta ha d'estar un punt consistent.


Tornem a encendre el foc de la cassola amb el brócoli i el bacon. Afegim les tallarines escorregudes i barregem amb compte.


Amb el foc apagat afegim la barreja de crema de llet, rovell d'ou i parmesà. Amb l'escalfor residual n'hi haurà prou perquè l'ou qualli, però ho haurem de fer amb el foc apagat per tal que el conjunt no espesseixi massa, doncs ha de quedar melós. Barregem bé i servim immediatament amb una mica més de parmesà per sobre.



Imprimir
Imprimir la recepta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada