dijous, 15 de gener del 2015

Timbal de puré de patates i camagrocs



Ja està: ja s'han acabat els camagrocs que em va donar l'Antònia. Aquests eren els últims i els tenia, ja fregits amb all i julivert i congelats. Com que probablement són els últims bolets frescos d'aquesta temporada, els volia donar un destí una mica distingit, així que he fet aquest timbal de puré de patates i ens hem llepat els dits.

La recepta original l'he tret del bloc diari d'un aprenent de cuina, que he trobat força inspirador i d'on segurament acabaré fent altres receptes.

Ingredients

4 patates
un grapat de camagrocs
cansalada ibèrica
8 talls de botifarra negra
mantega
sal

Preparació

Tallem la cansalada i la fregim en una paella a foc molt baix de manera que es vagi enrossint mentre desprèn tot el greix. Quan veiem que està cruixent la retirem del foc i colem l'oli que haurem obtingut.

Netegem els camagrocs de les brosses que puguin tenir, evitant mullar-los. Els passem per la paella amb una mica d'all i julivert. Reservem.

Pelem les patates, les tallem i les posem a bullir en aigua amb sal. Quan estiguin a punt les escorrem i les xafem amb una mica de mantega. Afegim el greix de la cansalada ibèrica i barregem bé.


Tallem els camagrocs a trocets petits reservant-ne uns quants per guarnir el plat. Afegim els camagrocs tallats i la cansalada enrossida al puré de patates i barregem bé.

Pelem els talls de botifarra i els passem per la paella.

Emplatem utilitzant un aro i posem a sobre dos talls de botifarra negra i uns quants camagrocs sencers.




Imprimir
Imprimir la recepta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada