dimecres, 24 de juny del 2015

Lasanya


Ingredients

- 10 plaques de lasanya
- ragú (recepta aquí)
- 1 ceba
- 50 gr. de farina
- 600 ml. de llet
- oli
- mantega
- sal
- formatge ratllat

Preparació

Bullim les plaques de lasanya en abundant aigua amb sal. Quan la pasta estigui cuita acostarem l'olla a la pica i amb compte de no fer caure cap placa abocarem la major part de l'aigua que estarà bullint. Posarem l'olla sota l'aixeta i l'acabarem d'omplir amb aigua freda. Si l'aigua que hi ha a l'olla encara no es prou tèbia repetirem el procés: abocarem la major part de l'aigua i la tornarem a omplir amb aigua freda.

Extendrem un drap net a sobre del marbre i anirem posant les plaques de lasanya a sobre per tal que s'eixuguin.

Preparem una beixamel amb l'oli, la mantega, la ceba tallada petita, la farina i la llet, sal i nou moscada. Ha de quedar força fluida.

En un bol prou gran posem el ragú, afegim aproximadament 250 ml. de beixamel i barregem. Hem de reservar beixamel per l'última capa de la lasanya.

En una plata fonda que pugui anar al forn posem un parell de cullerades de beixamel i una capa de plaques de lasanya. Si són massa grans les retallem a la mida que convingui. Cobrim amb una capa de ragú amb beixamel i una altra capa de pasta. Anem alternant capes de ragú i de pasta fins acabar amb una capa de pasta. Cobrirem amb beixamel, esposarem de formatge ratllat i introduirem la plata al forn a 200º durant aproximadament 15 minuts.

Si el formatge no ha quedat prou torrat gratinarem uns minuts més.




Imprimir
Imprimir la recepta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada