dilluns, 15 de juny del 2015

Mongetes amb cloïsses exprés



 I què bones estaven! senzilles, ràpides i gustoses.

Ingredients

500 gr. de mongetes cuites (jo les he triat petites)
500 gr. de cloïsses
1 ceba
2 grans d'all
1/2 pebrot verd dels de fregir (els allargats)
1 copa de fino (jo he posat Tio Pepe)
oli
julivert

Preparació

Les cloïsses les haurem tingut una bona estona en remull en aigua amb sal per tal que deixin anar la sorra que puguin tenir.

Tallem la ceba a trocets petits. Fem el mateix al l'all i amb el pebrot.

En una paella fonda o en una cassola escalfem una mica d'oli. Hi fregim la meitat de la ceba, la meitat de l'all i el pebrot fins que la barreja de verdura estigui tova. Llavors hi tirem les cloïsses que haurem es corregut de l'aigua del remull. Afegim el fino, tapem i deixem que les cloïsses s'obrin.

En una altra paella fonda o cassola fregim la resta de ceba i all i quan siguin tous aboquem les mongetes. Els donem unes voltes per ferir-les lleugerament (ja estan cuites, per tant no les tindrem massa estona al foc) i per tal que es barregin amb la ceba i l'all

Afegim les cloïsses que hem fet en l'altra cassola.

Amb molta cura de no xafar les mongetes, que són molt delicades, donem unes voltes a tot el conjunt per tal de barrejar-ho tot.

Esposem una mica de julivert per sobre i servim.






Imprimir
Imprimir la recepta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada