dimecres, 9 de setembre del 2015

Tallarines a la carbonara (sense crema de llet)


A casa ens agrada molt la pasta a la carbonara. Jo li acostumo a afegir una mica de verdura saltejada, bròcoli o carbassó, tal com vaig veure fer a Jamie Oliver en un dels seus programes. Aques cop he provat d'estalviar la crema de llet per tal que sigui un plat una mica més lleuger, i el resultat ha estat molt bo; el rovell d'ou posat cru a sobre de la pasta calenta dóna l'untuositat necessària sense necessitat d'afegir res més.

Ingredients

250 gr. de tallarines (o qualsevol altra pasta)
1 carbassó
4 llenques de bacó o cansalada
oli
sal
formatge parmesà o grana padano
4 rovells d'ou

Preparació

Tallem el carbassó i el bacó o la cansalada a tallets petits i els fregim en una paella amb una mica d'oli. La paella (o cassola) haurà de ser prou fonda perquè hi poguem afegir la pasta un cop bullida. Quan ho tinguem fregit apaguem el foc.

Bullim la pasta en una olla amb abundant aigua i sal. Quan sigui al punt l'escorrem.

Tornem a encendre el foc de la paella i hi aboquem la pasta bullida. Si cal hi podem afegir un parell de cullerades de l'aigua de bullir la pasta. Donem unes voltes per barrejar tot el conjunt i apaguem el foc.

Repartim la pasta, amb el bacó i el carbassó en quatre plats i hi posem un rovell d'ou al cap d'amunt de cadascun i una mica de grana padano i de parmesà ratllat. Servim immediatament.




Imprimir
Imprimir la recepta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada