diumenge, 18 de desembre del 2016

Pollastre rostit amb prunes i pinyons


Un clàssic que no pot faltar en el receptari de totes les cases. Per quan es tenen els avis a dinar o simplement com a dinar de diumenge. Aquesta vegada l'he fet amb cuixes, no cal dir que es pot fer de la mateixa manera amb el pollastre sencer, tallat a trossos. Si és de pagès doncs millor, solament que el temps de cocció serà una mica més llarg.

Ingredients

100 gr. de llard (optatiu)
6 o 8 cuixes de pollastre (o un pollastre a octaus)
2 cebes
6 grans d'all
1 copa de conyac
1 gotet de vi blanc
1 fulla de llorer
1/2 branca de canyella
un grapat de prunes
un grapat de pinyons
oli d'oliva
sal i pebre

Preparació

Netegem el pollastre i el salpebrem.

Pelem i rentem la ceba i la tallem a trocets petits. 

Posem l'oli i el llard en una cassola i hi fregim el pollastre. Es tracta de que quedi ros, encara que no es faci per dintre.

Quan el pollastre sigui ben ros el retirem de la cassola i el reservem.

En el mateix greix fregim la ceba, els alls, el llorer i la branca de canyella. Quan la ceba s'hagi estovat hi afegim el pollastre que havíem reservat, hi donem un parell de voltes i hi aboquem el conyac i el vi blanc.

Tapem la cassola i deixem que l'alcohol s'evapori, amb el foc baixet, deu o quinze minuts, remenant de tan en tant.

Afegim aigua calenta fins gairebé cobrir el pollastre, afegim una mica de sal i deixem que es vagi fent, a foc suau, fins que estigui cuit. Quan a la quantitat d'aigua que haurem de posar, dependrà del temps que requereixi el pollastre per coure's, així que segons el tipus de pollastre que fem n'haurem de posar-ne més o menys; un pollastre convencional, del tipus que consumim normalment, el tindrem a punt en només mitja hora, mentre que un pollastre de pagès necessitarà el doble de temps i per tant caldrà que hi posem més aigua. De qualsevol manera mentre tinguem el pollastre al foc l'haurem d'anar vigilant i si veiem que encara no és a punt i es queda sec, hi afegirem més aigua.

Deu minuts abans d'apagar el foc afegirem les prunes i els pinyons, remenarem i ho deixarem a foc ben baix, que faci xup xup.


Imprimir
Imprimir la recepta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada