dijous, 28 de gener del 2016

Arròs caldós amb verduretes, botifarra i camagrocs


Aquest és un plat que gairebé se'n pot dir d'aprofitament, ja que hi podem posar les verdures que tinguem a mà, les que més ens agradin, les que tinguem per la nevera. Unes quantes de cadascuna seran suficients si en posem de diferents classes: pastanaga, mongeta tendra, carxofa, pebrot, porro...

Ingredients

300 gr. de botifarra
1 porro
4 o 5 alls tendres
1/2 pebrot vermell
1/2 pebrot verd
Unes quantes mongetes tendres
2 cullerades de tomàquet fregit (o un parell de tomàquets ratllats)
romaní
Uns quants camagrocs (jo els he posat secs), o qualsevol classe de bolets
210 gr. d'arròs
1 litre de caldo (jo l'he posat de pollastre)

Preparació

Tallem les verdures a trocets petits. Tallem també la botifarra.

Posem a escalfar el caldo.

En una cassola amb una mica d'oli fregim la botifarra a foc viu. Es tracta d'enrossir-la, encara que no s'acabi de fer per dintre, ja que acabarà de fer-se més tard amb l'arròs. Quan la botifarra sigui rossa la retirem i la reservem en un plat.

En el mateix oli hi sofregim les verdures, també amb foc viu. No cal que quedin massa toves, a mi m'agraden "al dente".


Quan les verdures estiguin a punt afegim el tomàquet i el romaní. Si es tracta de tomàquet fregit solament caldrà remenar una mica i ja podrem tirar l'arròs. Si és tomàquet ratllat el deixarem que es sofregeixi una mica.


Ara si, afegim l'arròs i la botifarra que haviem resevat. Barregem bé i deixem que l'arròs es faci una mica transparent.


Afegim el caldo que ja tindrem calent i els camagrocs i rectifiquem de sal. 
Deixem que bulli a foc mig, vigilant que tingui prou líquid. Si veiem que pot quedar sec afegim una mica de caldo. Esperem 15 minuts i apaguem el foc. Deixem reposar un parell de minuts i ja podem servir.


Imprimir

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada