dissabte, 23 de gener del 2016

Conill ofegat



Aquest és un d'aquells plats màgics: poses tot un seguit de bons ingredients en cru dins d'una cassola, encéns el foc, i al cap d'una estona destapes la cassola i hi trobes un meravellós guisat.

Fa molts anys vaig descobrir aquest plat en un restaurant prop del Palau de la Música que es deia "Sopeta Una". Jo era universitària i pobra, i solament em podia permetre anar restaurants elegants com aquell molt de tant en tant, però aquelles eren ocasions que disfrutava molt i que recordava durant molt de temps.

Ingredients

1 conill tallat a trossos
2 cebes tendres
1  tomàquet madur
4 grans d'all
farigola
romaní
una fulla de llorer
sal
pebre
oli
un trocet de xocolata negra
400 gr de faves baby

Preparació

Netegem les cebes i les tallem en juliana gruixuda. Rentem el tomàquet i el tallem a trossos. Salem la verdura. Salpebrem el conill.

En una cassola prou fonda hi posem mig dit d'oli, les verdures i el conill. Espolsem una mica de farigola i de romaní per sobre. Hem de triar una cassola prou grossa per que hi càpiguen tots els ingredients,  però aquests han d'estar encabits mol tjustament, sense espais, una mica amuntegats.  Tapem la cassola i la posem al foc ben baixet durant aproximadament 40 minuts. Cada 10 o 15 minuts sacsejarem la cassola (sense remenar l'interior).

Quan hagin passat 40 minuts ratllarem una mica de xocolata per sobre i tornarem a tapar. Deixarem 5 minuts més.

Afegim les faves, tornem a tapar i deixem que bulli, sempre amb el foc mínim, 15 minuts més.

És més bo d'un dia per l'altre.






Imprimir
Imprimir la recepta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada