dimecres, 3 de febrer del 2016

Arròs melós de bacallà, alls tendres i carxofes


Tots els arrossos de bacallà em fan pensar en ma mare, tot i que cap no és la meitat de bo que el que feia ella.  

Ingredients

240 gr. d'arròs del Delta
1/2 ceba
1/2 porro
Un trocet de perot vemell
8 alls tendres
4 carxofes
2 tomàquets madurs
4 talls de bacallà
1 i 1/4 litre de caldo de pollastre
Oli

Preparació

Prèviament haurem dessalat el bacallà.
Tallem la ceba i el pebrot a tallets petits i els alls en juliana. Traiem les fulles més dures de les carxofes, en tallem la punta, les fem a quarts, en traiem la pelussa del cor i les submergim en aigua amb llimona.



Cobrim el fons d'una cassola amb oli i hi sofregim les verdures. De moment no cal posar-hi sal perquè el bacallà ja és salat, i amb els plats amb bacallà passar-se amb la sal sempre és un perill, així que esperarem a rectificar de sal, si cal, al final.


Quan les verdures estiguin sofregides afegim el tomàquet ratllat, barregem i sofregim una mica, aproximadament 10 minuts.


Incorporem els talls de bacallà i deixem que es fregeixin. Els anirem donant la volta per tal que es facin per totes bandes. Al cap d'uns minuts veurem que les capes del bacallà se separen. És el moment d'afegir l'arròs.


Afegim l'arròs, barregem i deixem que s'impregni del sofregit. Anirà perdent el color blanc opac i s'anirà posant lleugerament transparent.


Afegim el caldo que tindrem a punt de bullir, remenarem per barrejar-ho tot bé i ho deixarem bullir 15 minuts. De tant en tant remenarem una mica. D'aquesta manera farem que el midó de l'arròs es desprengui engruixint una mica el caldo.


Quan hagin passat els 15 minuts apaguem el foc i deixem reposar l'arròs 5 minuts més abans de servir.

Imprimir

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada