dimecres, 14 de desembre del 2016

Erwtensoep. Sopa holandesa de pèsols i api


Es tracta d'una sopa d'hivern típica d'Holanda. Jo la vaig provar per primera  a vegada a Amsterdam en un acollidor cafè, un dia que feia molt molt fred i ens va semblar d'allò més reconfortant.

L'he fet pels de casa pensant que potser la trobarien un pel massa especial, ja que es tracta d'una sopa amb un fort gust d'api. Ben al contrari ha esta un èxit, així que s'haurà de repetir!

Ingredients

250 gr. de pèsols secs
1,5 l. d'aigua
4 o 5 branques d'api
1/2 arrel d'api
5 cebes tendres (de les que són primetes)
unes quantes branques de julivert
1 peu de porc tallat en 2 meitats (o un troç de carn de porc)
2 salsitxes fumades
1 fulla de llorer

Preparació


Posem 1,5 litres d'aigua i els pèsols en una cassola. Afegim el peu de porc, una fulla de llorer i una mica de sal. Ho fem bullir.

Mentre els pesols i el peu de porc bullen, tallarem les verdures. Tallem les branques d'api a trocets petits, d'un centímetre. Pelem l'arrel d'api i la tallem també en cubs d'un centímetre. Tallem les cebes a rodanxes i el julivert.


Quan els pèsols i el peu de porc portin una hora bullint afegirem les verdures tallades i les salsitxes.

Ho deixarem bullir 45 minuts més, remenant de tant en tant.

Retirem les salsitxes i el peu de porc. Triturem lleugerament la sopa amb l'ajuda del minipimer, tot i que no cal fer-ne una crema fina, més aviat deixant parts sense triturar del tot.

Treiem els ossos del peu de porc i en fem tallets petits. Tallem les salsitxes en rodanxes. Afegim la carn a la sopa.

Servim acompanyada de pa morè.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada