dilluns, 2 de gener del 2017

Brownie cheescake



Un pastís que es menja en petites porcions i que està deliciós. Les dues receptes, de brownie i pastís de formatge combinen perfectament. La idea la vaig copiar del blog gastronomiaycia.

Ingredients

per al brownie:
150 gr. de xocolata per fondre
200 gr. de mantega
4 ous
150 gr. de sucre
70 gr. de farina
50 gr. de nous o avellanes

per al cheesscake:
200 gr. de formatge crema (Philadelphia)
250 gr. de iogurt
2 ous
30 gr. de maizena
120 gr. de sucre

Preparació

Preescalfem el forn a 200º. Tal com deia la recepta original, jo el vaig posar amb escalfor a dalt i a baix, però el pastís va quedar una mica massa torrat per la part de sobre, així que la pròxima vegada posaré solament escalfor a baix.

Preparem un motlle amb  mantega i el fons cobert amb paper de forn.

Per fer el brownie fondrem la xocolata amb la mantega en un bol en el microones. Procurarem escalfar-ho solament el que sigui estrictament necessari per no cremar la xocolata. Per això anirem a poc a poc i posarem el bol a escalfar un minut, vigilarem com està, barrejarem, tornarem a posar un altre minut, barrejarem, i així fins que s'hagi barrejat completament i tinguem una crema homogènia.

En un altre bol barregem els ous, el sucre i la farina tamissada. Aboquem aquesta barreja en el bol de la xocolata i barregem bé.

Afegim les nous, barregem i aboquem en el motlle.

Per fer el chesscake posarem el formatge Philadelphia en un bol amb el iogurt, els ous, la maizena i el sucre. Barregem amb el batedor de baretes fins que tinguem una crema que abocarem en el motlle, a sobre del brownie.


Ara agafarem una espàtula o una cullera, l'enfonsarem en la barreja i la passarem per tot el motlle dibuixant camins, de manera que la preparació del brownie es barregi una mica amb la del chesscake.

Introduim el motlle en el forn i baixem la temperatura a 180º. Programem 35 minuts i quan hagi passat aquest temps probem amb un escuradents si la preparació està cuallada. Hem de tenir en compte que tant el brownie com el chesscake són pastissos humits, així que l'aspecte de la superfície haurà de ser una mica tendre.

Quan estigui cuallat el treurem del forn i el deixarem refredar. Desmotllem i servim.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada