dilluns, 16 de gener del 2017

Tripa i capipota amb cigrons



Ingredients

1/2 kg. de tripa de vedella
1/2 kg. de capipota de vedella
1/2 kg. de cigrons remullats
1 ceba grossa
1 fulla de llorer
1 cap d'alls
2 xorissos asturians o similars
Oli d'oliva
1 cullerada rassa de farina
Pebre vermell
Sal

Preparació

Rentem molt bé la tripa i el capipota ruixant una mica de vinagre i esbandint-la sota l'aixeta i la posem en una cassola. Cobrim amb aigua freda, afegim la ceba, el cap d'alls, el xorisso i la fulla de llorer. Afegim una mica de sal, tapem la cassola i la posem al foc. 


Esperem a que comenci a bullir i baixem el foc. Ho deixem bullir una hora.

Quan hagi passat una hora afegim els cigrons i deixem una hora més. De tant en tant sacsegem la cassola per integrar els ingredients.

Anem tastant els cigroons i quan estiguin fets passem al següent pas per acabar el plat.

Retirem la ceba, el cap d'alls i el llorer. Retirem també el xorisso i el tallem a rodanxes que tornarem a incorporar a la cassola.

En una paella escalfem una mica d'oli i quan sigui calent afegirem una cullerada rassa de farina. Remenem i deixem que es fregeixi una mica, llavors afegim una culleradeta de pebre vermell, remenem i apaguem el foc. Avoquem el sofregit a la cassola i deixem bullir un parell de minuts més.


Ja podem servir, tot i que d'un dia per l'altre estarà encara més bo.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada