dimecres, 12 d’abril del 2017

Risotto de calamars (recepta d'aprofitament)


Que bé va tenir reserves al congelador. Sovint passa que d'un plat que hem preparat en queda una mica, no suficient per a un altra àpat però tot i així, era tan bò! que ens fa pena llençar-ho. Doncs tupper i al congelador. Més endavant el podrem tunejar i trobar-li un nou destí.

Aquest arròs el vaig fer amb el que va sobrar d'uns calamars farcits, que per cert van quedar molt bons i amb moooolta salsa.

Ingredients

1 ceba
4 calamars petits
La salsa que va quedar dels calamars farcits
280 gr. d'arròs 
caldo (de pollastre, verdures...)
mantega
oli
sal

Preparació

En realitat la recepta és bàsicament la d'un rissotto convencional, solament que l'enriquirem amb la salsa o l'ingredient cuinat que tinguem.

Netegem i tallem la ceba a trocets petits.

Netegem els calamars, separem les ales i les potes i tallem els cossos a rodanxes. 

Posem una cassola al foc i quan estigui ben calenta hi posem els calamars tallats. De moment no hi posem oli ni sal, d'aquesta manera ens quedarà rosset i evitarem que desprengui aigua. Quan comenci a prendre color afegim l'oli i la sal. Reservem.


En la mateixa cassola sofregim la ceba amb una mica de sal. El foc ha d'estar ben baixet per tal que la ceba no agafi gaire color però quedi  sinó que quedi toveta i caramelitzada.


Ara és el moment d'afegir la nostra salsa. Remenem.


Hi tirem l'arròs, remenem i deixem que es sofregeixi una mica. Afegim també els calamars reservant les potes que les guardarem per guarnir el plat.



Anem afegint poc a poc el caldo i anem remenant fins que l'arròs sigui cuit. 


Finalment afegim un bon troç de mantega, barregem i servim.

Repartim en quatre plats i posem les potes d'un calamar a cadascun.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada