dijous, 28 de setembre del 2017

Onigirazu (entrepans d'arròs)

El viatge al Japó d'aquest estiu ha estat una inspiració. El menjar japonès fa molt temps que m'agrada, i m'agrada molt, però sembla que després de gaudir-ne tres setmanes seguides no solament no me n'he cansat, sinó que ja no en puc prescindir. Tot em sembla delicat i boníssim. Una altra cosa és que sigui capaç de fer-ho prou bé, però m'han vingut unes ganes irreprimibles de preparar plats japonesos. Aquests onigirazu són unes boles d'arròs, més grans que els onigiri i farcits de diversos ingredients. De fet, la imaginació és lliure, hi podem posar qualsevol cosa que ens agradi i que combini amb l'arròs. Venen a ser un equivalent als nostres entrepans, solament que en comptes de pa, els fem amb arròs. Ideals per a la carmanyola (bento!) o per a un picnic.

Ingredients

arròs bullit (com per a sushi) 
Vinagre d'arròs
 alga nori (una fulla per cada onigirazu)
barretes de surimi
avocat
caviar de salmó
maonesa
pollastre arrebossat
enciam iceberg
salsa teriyaki
mostassa

Preparació

Haurem de bullir l'arròs com per fer sushi. Jo utilitzo un bullidor elèctric, però si no en tenim també ho podem fer utilitzant una cassola convencional, això si, a la manera japonesa. Hi ha un munt de tutorials a internet que podem consultar.

Comencem pels oniguirazu de surimi i avocat:

Barregem l'arròs amb una mica de mirin (vinagre d'arròs)



Estenem un troç de film i posem a sobre una fulla d'alga nori amb la part més brillant tocant al plàstic.


Disposem a sobre una capa no gaire prima d'arròs. Tampoc ens hem de passar posant arròs perquè després ho haurem embolicar amb l'alga i ens ha de quedar ben segellat, així que intentarem que ens hi càpiga tot sense deixar cap forat.

A sobre de l'arròs hi posem una capa de caviar de salmó.


A sobre del caviar de salmó, l'avocat pelat i tallat a làmines.


Una mica de maonesa


Uns bastonets de surimi


i una altra capa d'arròs.

Comencem a embolicar ajuntant dues puntes


ara les altres dues per sobre


i ho assegurem embolicant l'onigirazu amb el film de plàstic.


Al cap d'uns minuts l'alga haurà agafat la humitat de l'arròs i el paquet s'haurà segellat. Llavors els podrem tallar per la meitat. Convé mullar el ganivet per tal que no se'ns enganxi a l'arròs.


Ara passem a fer els onigirazu de pollastre arrebossat:

Comencem igual que hem fet amb els anteriors, posant el film de plàstic, l'alga nori i una capa d'arròs.


Una fulla d'enciam iceberg. L'enciam iceberg, que jo no acostumo a utilitzar gairebé mai, va molt bé en aquesta recepta perquè conserva un toc cruixent tot i la humitat de l'interior de l'onigirazu.


els trossets de pollastre arrebossat


la salsa yakitori i la mostassa.

Solament queda cobrir-ho amb una altra capa d'arròs, i embolicar-lo tal com ho hem fet abans.


Els podem menjar immediatament o els reservem a la nevera. Es conserven perfectament bé fins a 3 dies.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada