dimecres, 6 de setembre del 2017

Pebrots del piquillo a l'estil de Tolosa



Una deliciosa manera de cuinar els pebrots del piquillo, que he après de la recepta de Pablo Vicari. No cal dir que en una recepta tan senzilla la qualitat dels ingredients marcarà directament el resultat. 

Ingredients

- pebrots del piquillo
- uns quants grans d'all
- oli d'oliva
- sal
- un polsim de sucre

Preparació

Posem una mica d'oli en una paella. Agefim uns quans grans d'all pelats i els pebrots escorreguts del suc de la llauna o del pot. Aquest suc no l'hem de llençar; el reservarem per incorporar-lo més tard a la preparació. Posem una mica de sal i una mica de sucre, tapem la paella i la posem al foc, ben baixet, durant 15 o 20 minuts, fins que comencem a veure que els pebrots s'enrosseixen una mica.

En aquest punt Pablo Vicari afegeix el suc de la conserva i acaba el plat en el forn. Jo, per comoditat, he optat per continuar la recepta en el foc, i el resultat és igualment molt bo.

Afegim doncs el suc de la conserva que haviem reservat, tornem a tapar i ho tornem a posar al foc 20 minuts més.

De tant en tant sacsegem una mica la paella per evitar que els pebrots s'enganxin i per tal que els sabors dels ingredients i del caramelitzat es barregin.

El resultat són uns pebrots dolcíssims, banyats d'un deliciós caramel format de l'oli, el suc de la conserva i els alls.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada