dilluns, 12 de febrer del 2018

Cigrons amb espinacs i bacallà



Ingredients

500 gr. de cigrons cuits (jo els he posat de llauna)
Un manat d'espinacs
500 gr. de bacallà sec
1 ceba
1 pebrot verd
3 cullerades de tomàquet fregit
Caldo de pollastre

Preparació

Tres dies abans posem el bacallà en remull en un atuell prou gran i el deixarem a la nevera. El dia que cuinem el plat el traurem de la nevera i canviarem l'aigua tres vegades. Provarem el bacallà per tal de comprovar-ne el punt de sal. El deixem escórrer i l'acabem d'eixugar amb l'ajuda de paper de cuina.

En una cassola fonda amb una mica d'oli sofregim la ceba en juliana i el pebrot tallat petit. Quan les verdures s'hagin estovat una mica hi afegim tres cullerades de tomàquet fregit (o bé dos tomàquets ratllats, en aquest cas el deixarem més estona, fins que estigui ben sofregit) i ho barregem.

Afegim els cigrons cuits (si són de pot, escorreguts del seu suc i esbandits). Hi aboquem el caldo de pollastre fins a cobrir el conjunt i portem a ebullició.

Afegim els espinacs, tapem la cassola i deixem que bulli cinc minuts més.


Mentrestant fregirem el bacallà. Per això l'acabarem d'eixugar bé i l'enfarinarem. El fregim en una paella amb oli. No cal fregir-lo gaire ja que el bacallà, de fet, ja és cuit per efecte de la sal. Solament caldrà donar-li un cop de calor per tal d'enrossir-lo una mica fins que veiem que es comencen a separar les làmines. El reservem a sobre d'un paper de cuina per eliminar l'excés d'oli.


Afegim el bacallà a la cassola i deixem que bulli cinc minuts més. Ja ho podem servir, o millor, ho guardem ben tapat fins l'endemà, que serà encara més bó!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada