dilluns, 28 d’octubre del 2013

Tallarines amb trompetes de la mort i carbassó


A casa ens agrada molt la pasta (i a qui no!) i els bolets també (no cal dir-ho), per això he aprofitat que és temporada per combinar totes dues coses i donar-nos doble satisfacció. No podia sortir malament de cap manera perquè la pasta fresca ja és un èxit ella sola, i les trompetes de la mort, doncs també. El rovell, que es posa cru, s'acaba de coure amb l'escalfor  del plat i li dóna la untuositat per unir tots els ingredients.

Les clares que sobren després de fer el plat les podem congelar i quan en tinguem suficients les podem utilitzar per preparar una altra recepta, com ara el pa de pessic de clares d'ou.


Ingredients

400 gr. de tallarines fresques
150 gr. de trompetes de la mort
1 carbassó petit
all i julivert
4 rovells d'ou
formatge parmesà o grana padano
oli d'oliva

Preparació

Netegem les trompetes amb molta cura: són bolets molt delicats i fràgils. Les que he utilitzat jo eren molt netes i no ha calgut passar-les per aigua en absolut. D'aquesta manera m'he estalviat que absorvíssin aigua i n'he preservat tot el sabor.



Fregim les trompetes, amb all i julivert picat, en una paella amb oli ben calent. Tres o quatre minuts seràn suficients. Reservem en un plat apart.


Tallem el carbassó en dos al llarg i cadascuna de les meitats una altra vegada en dos, i de cadascuna de les quatre parts en fem llesques de dos o tres milímetres. Els salem i els fregim en la mateixa paella on haviem fregit les trompetes. L'oli ha d'estar molt calent i el foc viu, de manera que quedin "al dente" i daurats. Reservem.
Bullim la pasta en abundant aigua amb sal. L'escorrem i la reservem.

Montem el plat posant primer la pasta i a sobre el carbassó amb les trompetes de la mort. Posem al damunt un rovell d'ou i acabem amanint el conjunt amb oli d'oliva i el formatge ratllat.

Servim immediatament.






Imprimir Imprimir la recepta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada